regelgeving

Met ingang van 5 maart 2008 dienen de houders van een bewijs van bevoegdheid met de bevoegdheidsverklaring radiotelefonie (RT) over de taalvaardigheidaantekening (Language Proficiency Endorsement – LPE) te beschikken.

Zonder LPE examen
gedaan te hebben met als uitslag level 4, 5 of 6 is het na 5 maart 2011 niet meer toegestaan om in gecontroleerd luchtruim te vliegen,
zoals bvb. de CTR’s. Ook mag geen gebruik meer worden gemaakt van de FIS van DutchMil of Amsterdam Information. Men mag dan nog wel vliegen in ongecontroleerd luchtruim, dit geldt zowel voor PPL als LAPL brevet-houders. Het is niet zo dat na 5 maart 2011 uw brevet zal worden ingetrokken, alleen bovenstaande regels zullen dan van kracht zijn.

LPE Opleiding (Language Proficiency Endorsement)

De LPE Theorie Cursus en Examens zijn professioneel en erkend door Inspectie Verkeer en Waterstaat/ Divisie Luchtvaart en voldoen aan de Nederlandse JAR/ FCL/ ICAO.

 

Levels en geldigheid

Level 1 - Onvoldoende
Level 2 - Onvoldoende
Level 3 - Onvoldoende
Level 4 - 3 jaar geldig
Level 5 - 6 jaar geldig
Level 6 - Onbeperkt geldig

De examinator zal U beoordelen op de volgende punten,

Engels
Pronunciation
Structure
Vocabulary
Fluency
Comprehension
Interactions

U kunt bij ons vooraf een LPE cursus bijwonen, het is zeker aan te raden om het te doen zodat U weet wat U ongeveer te wachten staat tijdens U examen.

 

opleidingskosten

De voorbereidende cursus wordt in één intensieve lesavond gegeven.

De kosten één intensieve lesavond € 50,00 euro (2 uur)

Het examen € 140,00

Intair.nl is hiermee de goedkoopste aanbieder van het land met het hoogste slagingspercentage.

De Cursus en Examens worden doorgaans in Lelystad afgenomen, maar kan in overleg ook elders bv. bij een vliegclub/ vliegschool op locatie afgenomen worden.

Radio Telefonie Opleiding

Vliegopleiding LAPL PPL CPL